Laadukkaalla veitsellä kotikokki pääsee jo todella pitkälle. Myyjältä kannattaa kuitenkin ensiksi kysyä, että millaiseen veitseen kannattaa panostaa. Keittiöveistä ei kuitenkaan ehdottomasti kannata valita sen ulkonäön perusteella. Teroitettavuus on veitsen tärkein ominaisuus. Monet veitset saattavat tuntua aluksi käyttäjistä teräviltä ja hyviltä, mutta ennen pitkää veitset tulevat tylsymään.
Kattila on niin ollen myös erittäin hyödyllinen keittiöväline. Teflonpinnoitetut kattilat eivät ole kuitenkaan kovin käytännöllisiä, sillä ne rajoittavat muiden ruoanlaittovälineiden vapaata käyttöä. Teflonkattilan sisältöä ei esimerkiksi voi sekoittaa metallivälineellä naarmuuntumisen takia. Kattilan on parasta olla pakko paksupohjainen, koska paksu pohja kestää kovaakin käyttöä. Varsinkin induktioliesiä käyttäville ihmisille paksupohjaisen kattilan hankkiminen on todella tärkeää, koska jos pohja ei ole täysin suora, niin kosketuspinta induktiolieden levyyn pienenee.
Leikkuulauta on luonnollisesti myös äärimmäisen tärkeä keittiöväline. Leikkuulaudat eivät ole kuitenkaan kaikki yhtä laadukkaita ja niiden ominaisuudet vaihtelevat huomattavasti laudassa käytettyjen materiaalien perusteella. Muovisen leikkuulaudan hyvä puoli on se, että sen voi pestä astianpesukoneessa ilman, että se vaurioituu. Muovisen laudan huono puoli on kuitenkin se, että veitset jättävät niihin helposti jälkiä, jotka vaikeuttavat seuraavia käyttökertoja ja tekevät laudan puhdistamisesta paljon vaikeampaa. Lasi- ja marmorisia leikkuulautoja ei kannata missään nimessä hankkia, koska ne tylsistyttävät ja pilaavat kaikki veitsesi saman tien.
Paistinpannu ja uunivuoka ovat myös erittäin tärkeitä keittiövälineitä ja tänä päivänä niitä löytyy kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Toiset ihmiset suosivat lasista uunivuokaa, ja toiset kokkaavat kaiken pannulla. Keittiövälineiden myyjiltä kannattaa kysyä neuvoa mahdollisimman monikäyttöisen kypsennysastian hankinnassa. Keraamista vuokaa voi esimerkiksi käyttää todella moniin tarkoituksiin ja ne myös kestävät pitkään.