Skip to content

Erilaiset sisä- ja ulkokoristeet viimeistelevät kodin tyylin

Kauniisti sisustettu ja siisti koti tutkitusti edistää asukkaan hyvinvointia monin eri tavoin. Makuja on tietysti monia, mutta omaa silmää miellyttävä asuinympäristö auttaa rentoutumaan, ja viihtyisässä kodissa on hyvä ja mukava olla. Myös ystävät ja tuttavat viihtyvät kauniisti laitetussa ja toimivassa kodissa, joka tarjoaa hienot puitteet monille hauskoille illanvietoille ja juhlille.

Vuodenajasta riippumatta myös parveke tai piha-alueet kannattaa somistaa kodin kanssa yhtenäiseen tyyliin. Sekä kivijalka- että verkkokauppojen laajat ja monipuoliset valikoimat erilaisia somisteita, koristeita ja huonekaluja niin sisä- kuin ulkokäyttöön mahdollistavat oman näköisen tyylin rakentamisen kaikkiin kodin tiloihin. Silmän ruoka ei ole pelkkä hassu kielikuva, vaan se kätkee sisäänsä varsin merkittävän totuuden visuaalisten nautintojen merkityksestä ihmiselle. Silmä toki tottuu vähitellen myös hieman rempallaan oleviin nurkkiin ja tiloihin, mutta heti, kun asia on korjattu, voi konkreettisesti tuntea olossaan siisteyden ja kauneuden hyvää tekevän vaikutuksen.

Viihtyisä kesäpiha on kuin ylimääräinen olohuone

Riippumatta siitä, onko oman kodin piha pieni rivitaloasunnon terassi vai laaja omakotitalon nurmialue monine kukkaistutuksineen, kannattaa kesästä ottaa kaikki irti, ja kalustaa piha lämpimien kuukausien ajaksi mukavaa lisätilaa tarjoavaksi kesäolohuoneeksi. Modernit polyrottinkiset pihakalusteet ovat kauniita ja samalla säänkestäviä, ja mikäli edes osa pihasta on katettu, on pöytäryhmää ja muita kalusteita mahdollista täydentää kauniisti vaikkapa juuttimatolla, tyynyillä ja huovilla. Väreihin ja yleiseen tyyliin istuvat kukkaruukut, valaisimet ja tarjoiluastiat viimeistelevät ehjän kokonaisuuden. Loppukesän pimenevien iltojen tunnelmaa maustavat suloiset valoketjut, tuikut ja lyhdyt.

Ulkoalueet voivat tarjota estetiikkaa talvellakin

Ilmojen kylmeneminen ja talven tulo eivät estä pihan tai parvekkeen hyödyntämistä ainakin visuaalisessa mielessä. Kauniisti somistettu parveke tai piha olohuoneen ikkunan takana tarjoaa mukavaa ja miellyttävää katseltavaa, ja vuodenaikaan sopivat havut, kanervat ja oksa-asetelmat käpyineen lisäävät viihtyisyyttä ja viimeistelyn tuntua. Talvisen tai jouluisen tunnelman luominen ei välttämättä vaadi ihmeitä, vaan jo muutama harkiten valittu elementti usein riittää. Esimerkiksi pieni ja siro pöytäkuusi koristeineen, ja yksinkertainen kynttilälyhty sen seurana, ovat kaunis ja perinteinen yhdistelmä klassista jouluisuutta, mikä usein johtaa kaikkein viehättävimpään lopputulokseen.