Skip to content

Kierrätetystä uutta kodin sisustuksessa

Nykypäivänä kiinnitetään yhä enemmän ja enemmän huomiota käyttötavaran ekologisuuteen, eikä tuotteiden kertakäyttöisyyttä katsota kovin hyvällä. Tämä pätee myös huonekaluihin ja muihin sisustus elementteihin, joiden toivotaan olevan riittävän laadukkaita kestääkseen aikaa. Tätä silmällä pitäen erilainen tuunaaminen onkin erittäin hyödyllinen taito, sillä vanhojen huonekalujen käyttöikää voi pienellä vaivalla pidentää huomattavasti, jopa lukuisilla vuosilla. Lisäksi kappaleet ovat tällöin täysin uniikkeja, sillä niissä näkyy juuri sinun kättesi jälki.

Osan muutoksista voi toki teettää myös ammattilaisella. Esimerkiksi kierrätyskeskuksesta löytynyt sohva saattaa olla muuten täysin ihanteellinen ja juuri sitä mitä etsit, mutta sen kangas voi olla kulunut, rispaantunut ja haalistunut. Sohvasta saadaan kuin uusi verhoilemalla se uudelleen. Vanhojen sohvien uudelleen verhoilu ei kuitenkaan aina ole kuin lasten leikkiä, sillä toisin kuin monissa moderneissa sohvissa, niissä ei ole irrotettavia päällisiä jotka voi vain heittää pesukoneeseen, paikata tai korvata. Tällöin voit käyttää myös ammattiverhoilijan palveluita. Ammattilaisen palveluita käyttäesssi voit kuitenkin aina käyttää omia ideoitasi esimerkiksi printtien ja materiaalien suhteen. Inspiraatiota voi tarjota mikä tahansa, miksei vaikka viihtyisä boutique hotelli jonka sisustuselementit ovat jääneet mieleesi.

Myös kankaiden värjääminen kotona on helppoa ja vaatii yleensä vain pesukoneen, johon kangasväripussi tyhjennetään värjättävän tuotteen seuraksi. Puupintojen käsittely on myös helppoa hoitaa itse, suojaten kuitenkin muut pinnat tarkoin. Vanhat maali- ja lakkapinnat tulee hioa hiekkapaperilla pois ja hiomapölyt pyyhkiä ennen uusien kerrosten maalaamista. Lähes kaikki puupintojen käsittely on kuitenkin mahdollista myös kotituunaajalle, oli kyse maalaamisesta, lakkaamisesta tai petsaamisesta. Remonttiliikkeiden asiantuntijat osaavat auttaa sinua valikoimaan oikeat tarvikkeet omiin tarpeisiisi.