Skip to content

Uudista keittiösi

  • by

Kevät on aikaa, jolloin kaipaamme jotain uutta pimeän, pitkän talven jälkeen. Kun synkkä kausi päättyy, kaipaa mielemme piristystä. Usein tämä piristys voikin löytyä kodin sisustuksen kautta, sillä vietämme kodissamme paljon aikaa ja siellä olevat esineet vaikuttavat hyvinvointiimme suoraan. Etenkin keittiö on tila, jossa tulee usein vietettyä enemmän aikaa kuin muissa huoneissa. Siksi pienetkin sisustusratkaisut ja uudistukset keittiössä tekevät paljon!

Talven jäljiltä kannattaa tarkistaa ruoanlaittovälineiden kunto. Ovatko pannut mustuneita, pitäisikö veitsisetti vaihtaa terävämpään tai teroittaa, ovatko astiat naarmuuntuneita? Kannattaa hankkia ainakin tehokas painekattila, jolla ruoka valmistuu nopeammin kuin tavallisen kattilan avulla. Kun ruuanlaittovälineet ovat tehokkaita ja nopeita, tuntuu kokkailukin miellyttävältä. Ellet aiemmin kokenut kokkailua inspiroivana, voit nyt löytää uuden innon!

Kauniit astiat ja ruokailuvälineet piristävät ruokailuhetkiämme. Kun aamiaistarjoilun alla on kaunis, suuri tarjotin, tulee aamiaishetkestä juhlaa. Värikkäät, näyttävät kahvikupit piristävät aamulla tahmeaa ja unista mieltä. Lapsille voi hankkia muro- tai puurokulhoja, joiden pohjalla on hauska, lapsia innostava kuva. Kuvan kaivaminen puuron alta voi olla hauska leikki, jonka avulla lapsi innostuu syömään tylsääkin aamupalaa innostuneesti.

Keittiön tekstiilit ovat usein kovan käytön alla. Pöytäliinat ja tabletit likaantuvat ja vaativat aktiivista pesua. Siksi niiden valinnassa kannattaa olla tarkkana ja miettiä materiaalia ja sen pesunkestävyyttä. Astioille tarkoitetut kuivauspyyhkeet voivat olla hauskan värisiä tai niissä voi olla ilahduttavia kuva-aiheita, joiden avulla tiskaaminenkin tuntuu hauskalta. Keittiössä on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, miten siellä olemisen koemme arjessa ja juhlassa.