Skip to content

Ravintolaruokaa kotona

  • by

On ihanaa käydä ravintolassa ja nauttia laadukasta ruokaa, jonka huippukokit ovat valmistaneet juuri sinulle. Tällaista huvia ei kuitenkaan ole kaikilla mahdollista tehdä joka päivä. Onneksi nykyään on helppoa valmistaa ravintolatasoista ruokaa myös omassa kodissa ja se onnistuu muutaman helpon vinkin avulla.

Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin

Hyvätasoisen ruoan perusta on laadukkaat raaka-aineet. Näitä raaka-aineita ei tavritse lähteä metsästämään erikoiskaupoista vaan suurin osa löytyy lähes jokaisesta lähikaupasta. Erityisiä aineksia, voi joutua etsimään useita kaupoista tai vaihtoehtoisesti kaiken tarvittavan voi löytää kauppahalleista, joita on suurimpien kaupunkien keskustoissa. Laadukkaiden raaka-aineiden hinnat ovat korkeita mutta kuitenkin itse tehtynä annoksen hinta pysyy melko kohtuullisena vaikka ostaakin kallista lihaa ja muita aineksia. Alussa joutuu tietenkin panostamaan hieman enemmän, kun on hankittava mausteita ja muuta tarvittavaa valmiiksi kaappeihin.

Hanki oikeat työkalut

Ruoanvalmistaminen ei onnistu ilman ruoanlaittovälineitä. Myös välineiden osalta alkupanostus on suuri mutta kun alussa panostaa laadukkaisiin välineisiin, kestävät ne aikaa ja pysyvät kunnossa pidempään. Paistinpannu on hyvä esimerkki, johon joutuu panostamaan keittiössä. Pannuja on yleensä hankittava useampia, erilaisia ruokia varten. Myös hygienia on tärkeää keittiössä ja sen takia hyvä vaihtoehto työvälineissä on puu. Puusta valmistetut leikkuulaudat ja paistolastat ovat kauniita ja sen lisäksi puu on myös antibakteerinen ja ekologinen materiaali.

Harjoitus tekee mestarin

Ruoanlaittoa oppii harjoittelemalla ja apua löytyy helposti internetistä. Hyvä tapa oppia hyväksi kokiksi on aloittaa yhdellä ruokalajilla. Valitse haluamasi ruokalaji, opettele ohjeiden avulla valmistamaan sitä. Tee usein tätä ruokalajia, jotta opit tekemään kyseisen ruoan täydellisesti. Sen jälkeen voit valita toisen ruokalajin, jota alat harjoittelemaan. Tällä tavalla omaan repertuaariin tulee nopeasti monta ruokalajia.