Skip to content

Laadukasta designia jokaiseen kotiin

  • by

Niin me täällä Kotiseutukaupan blogissa kuin te lukijammekin osaamme arvostaa upeaa ja laadukasta designia. Laadukas muotoilu ei enää ole vain harvojen ja valittujen saatavilla olevaa luksusta, vaan laadukkaita ja hyvin muotoiltuja kodintarvikkeita ja sisustusesineitä voi löytää marketeista, kauppakeskuksista ja nettikaupoista huokeaan hintaan. Vintege-esineitä tai tuotannosta poistettuja harvinaisuuksia voi metsästää kirpputoreilta ja internetistä – etenkin astioiden parissa kauppa käy kuumana. Kannattaa siis tarkistaa, löytyykö omista kaapeista käyttämättömänä joitakin kotimaisen muotoilun helmiä. Niistä voi saada hyvän hinnan ja tavarat löytävät uuden kodin jonkin keräilijän kokoelmista!

Design on siis kaikkialla ympärillämme niin arjessa kuin juhlassa. Kun katsoo ympärilleen, tulee huomanneeksi, miten paljon muotoilua jo jo pelkästään kodin arkiesineissä on käytetty. Etenkin keittiötarvikkeissa muotoilu näkyy. Yksi tunnetuimpia keittiötarvikemuotoilun edelläkävijöitä on kotimainen ja suosittu fiskars, jonka valikoimat kattavat ruokailuvälineet, veitset ja etenkin klassiset sakset. Ulkomailta löytää myös paljon laadukasta keittiötarvikedesignia. Etenkin italiailaiset ovat tunnettuja niin herkullisesta keittiöstään kuin myös funktionaalisesta muotoilustaan keittiötarvikkeiden saralla. Seuraavalla reissulla Italiaan kannattaa siis pitää silmät avoinna keittiötarvikeliikkeiden varalta tai bongailla nettikauppoja, joista voisi tehdä löytöjä kotosuomesta käsin!

Viime aikoina on havahduttu siihen, että myös palovaroittimia ja muita kodin perusesineitä voi muotoilla siten, että ne ovat sekä turvallisia, toimivia että tyylikkäitä. Sammutuspeitteitä löytyy lukuisissa eri kuoseissa ja jokainen löytää varmasti omaan kodinsisustukseensa sopivan kuosin ja värimaailman. Kenkälusikat, pullonavaajat, tiskiharjat… design ulottuu kaikkialle! Onkin muotoilun ansiota, että nykyään televisiota ja muut elektroniikkalaitteet sopivat sisustukseen, emmekä joudu tekemään kompromisseja tyylin ja käytettävyyden välillä. Kannattaa pitää silmät avoinna – huomaat, että muotoilua on kaikkialla!