Skip to content

Makuuhuoneen toimiva sisustus

  • by

Makuuhuone on paikka, jossa vietämme suuren osan aikaa elämästämme. Monesti kuitenkin tämä huone on kaikkein pelkistetyimmin sisustettu ja ilman mitään teemaa. Makuuhuone on kuitenkin paikka, jossa rauhoitumme ja haluamme saada nautinnolliset yöunet, jotta jaksamme. Kerromme tässä artikkelissa, miten teet omasta makuuhuoneesta viihtyisämmän ja paremman paikan, jossa saat hyvät ja levolliset yöunet.

Makuuhuoneessa kannattaa suosia lempeitä värejä, jotka eivät turhaan hyppää silmille. Rahoittavat värit tekevät makuuhuoneesta paikan rauhoittumiselle. Voit myös valita makuuhuoneeseen pitkät ja paksut verhot, jotka ovat näyttävät sisustuselementit ja suojaavat hyvin auringonvalolta yöttöminä öinä. Lisäksi voi hankkia makuuhuoneeseen pimennysverhot. Huone on tärkeää pystyä pitämään pimeänä kun nukutaan. Pimeässä saa paljon paremmat unet kuin valaistussa huoneessa.

Nojatuoli on hyvä lisä makuuhuoneessa, jossa sille on riittävästi tilaa. Makuuhuoneessa voi myös nauttia hyvästä kirjasta illalla ennen nukkumaan menoa ja lisäksi siihen sopiva jalkalamppu antaa lämmintä valoa. Myös muu makuuhuoneen valaistus kannattaa hankkia siten, että illalla ei enää tarvitse pitää kirkkaita kattovaloja päällä. Makuuhuoneessa sängynpääty antaa mahdollisuuden lisätä lukuvaloja tai näyttävyyttä pelkistettyyn sänkyyn.

Sänkyyn kannattaa hankkia hengittävää materiaalia olevat liinavaatteet. Pellavasta tehdyt liinavaatteet hengittävät ja silti tuntuvat mukavilta ja lämpimiltä. Huoneessa on myös hyvä olla mahdollisuus säilyttää pieniä esineitä, kirjoja tai kännykkää. Sängyn viereen voi hankkia pienen pöydän tai rahin, jonka päällä esineitä voi säilyttää. Nykyisin on saatavilla älykkäitä raheja, joissa kännykän voi ladata täyteen ja säilyttää sitä. Makuuhuoneessa ei kuitenkaan kannata säilyttää viihdelaitteita kuten televisiota tai muutenkaan käyttää elektroniikkalaitteita. Näiden laitteiden sininen valo pitää mielen virkeänä ja juuri ennen nukkumaan menoa on parempi olla ilman laitteita, jotta saa paremmat ja rauhalliset unet.