Skip to content

Valmista kotiseutusi ruokia uudenlaisilla tavoilla

  • by

Monesti oman kotiseudun ruoat tuntuvat niin itsestään selviltä, ettei niistä oikein osata nauttia kunnolla. Kaukaisten maiden herkut tuntuvat paljon eksoottisemmilta ja niitä syödään myös sen takia paljon useammin. Kuitenkin myös omien kotiseutujen herkkuruoista ja vanhoista perinneruoista voi nauttia monilla erilaisilla tavoilla, kuin on osannut ajatellakaan.

Nykyään onkin muodissa kokeilevampi ruoanlaitto ja siihen vahvasti linkittyvä ruokien ”päivittäminen”, eli samoista aineksista tai niihin jotain vähän lisäten, aivan uudenlaisen ruokalajin valmistaminen. Uudenlaiset muodot samoista ruoista ovatkin hyvä piristysruiske ja vaihtelua, vaikka sinällään vanhemmissakaan muodoissa ei välttämättä ole mitään vikaa. Uudenlainen asettelu tai valmistusmuoto saattaa tuoda kauan kaivattua vaihtelua, jonka ansiosta arvostat kotimaisia ja lähellä tuotettuja ruokia enemmän kuin aiemmin.

Fiskars veitset ovat terävinä hyvin tarpeellinen ja hyödyllinen työkalu, jonka avulla saat leikeltyä vihannekset, kasvikset, hedelmät ja lihat ruokaan sopiviksi paloiksi, kuutioiksi, suikaleiksi tai millaisena niitä olet ruokaan laittamassa. Oikeiden, terävien ja hyvälaatuisten välineiden avulla uudenlaisten ruokien kokeileminen on paljon helpompaa.

Hyödynnä eksoottisia valmistusmetodeja

Mitä jos käyttäisit olemassa olevia raaka-aineita ja tekisit ruokaisampana wokkina aiempia herkkuruokiasi? Voit käyttää erilaisia kastikkeita lisukkeina ja wokissa ruoan raaka-aineet ovat sopivasti sekaisin samassa valmistusastiassa ja näin ollen helppo annostella jokaiselle ruokailijalle erikseen.

Helposti valmistuva maukas Sous Vide liha suoraan läheltä pyydetystä riistasta on mitä parhainta lähiruokaa, jonka hyödyntäminen on nousemassa nopeasti. Sous Vide metodilla valmistettavaksi soveltuu käytännössä melkein kaikenlainen liha, joten erilaisia lopputuloksia ja mahdollisuuksia on valtavasti. Murea ja moniin erilaisiin ruokiin soveltuva liha onkin helppo valmistaa ja näin ollen ei vaadi kovin erikoista osaamista. Rohkeasti siis kokeilemaan uusia ruoanvalmistus metodeja!