Skip to content

Helpota arkeasi pienillä valinnoilla

  • by

Välillä arjen pyörittäminen voi olla yhtä kaaosta, eikä kotikaan tunnu niin viihtyisältä kun tiskivuori kasvaa ja villakoirat pyörivät nurkissa. Kaikki meistä eivät pysty palkkaamaan siivoojia kotiemme siisteystason ylläpitämiseksi, mutta onneksi arkea voi helpottaa pienillä, vaivattomilla valinnoilla.

Hankkiudu eroon roinasta

Niin, moni meistä keräilee ympärilleen tavaraa, jolla saattaa olla esimerkiksi tunnearvoa. Yksinkertaiseen ja mutkailemattomaan tapaan sisustettu koti ei kuitenkaan ajaudu kaaoksen valtaan ihan niin helposti, kuin tavaralla täytetty. Ylimääräinen tavara kerää enemmän pölyä ja saa tilat näyttämään täysinäisiltä myös silloin, kun likaa ja roskaa ei muuten missään ole. Tee siis uudet ostopäätöksesi tarkoin harkiten ja käy vanhat tavarasi kriittisellä silmällä läpi – oletko tarvinnut tavaraa esimerkiksi viimeiseen kahteen vuoteen? Jos et, sen voi taatusti hyvillä mielin heittää pois. Kodin koristelussa ja sisustuksessa jätä vain oleellinen, eli se mikä mielestäsi tuo asuntoon sitä tunnelmaa, jota sinne toivot.

Ulkoista raskaat tehtävät

Vaikkei siivooja olisikaan realistinen ratkaisu, saattaa olla hyvä pohtia esimerkiksi tiskikoneeseen ja kuivausrumpuun sijoittamista, mikäli tiskit ja pyykit jäävät jatkuvasti päiväkausiksi tielle lojumaan. Hankinnat ovat toki hintavia, mutta pitkässä juoksussa todennäköisesti maksavat itsensä takaisin vähentämällä omaa stressitaakkaasi. Kaikkia näitä tarpeita myy esimerkiksi luotettava Veikon kone samoin kuin koko ajan suosiotaan kasvattavia robotti-imureita.

Laita tavarat heti takaisin paikoilleen

Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, muttei todellakaan aina kiireen keskellä sitä ole. Kun käytät esinettä, älä hylkää sitä käyttösi jälkeen minne sattuu, vaan palauta se sinne mistä otitkin. Kaikelle on oma paikkansa, oli kyse sitten pyykistä, astioista tai muusta käyttötavarasta.