Skip to content

Mikroaaltouunin monet käyttötavat

  • by

Moni näkee keittiötasolla kököttävän mikroaaltouunin vain ja ainoastaan ruuan lämmittämiseen soveltuvana kodinkoneena. Näin ei kuitenkaan ole, sillä mikrolla on lukuisia eri käyttötarkoituksia ja seuraavan artikkelin luettuasi myös sinä tiedät niistä parhaimmat. Varaa siis muutama minuutti lukuaikaa ja opi uusia tapoja helpottaa arkeasi!

Valkosipulin kuoriminen tuottaa usein harmaita hiuksia, voimakkaasti valkosipulille tuoksahtavia sormenpäitä ja tuskastusta. Kuoriminen on kuitenkin helppoa: laita kynsi noin 20 sekunniksi mikroon ja kuori liukuu kynnen päältä kuin itsestään!

Ovatko yrittisi vaarassa mennä pilalle? Kokeile maailman nopeinta yrittien kuivatustekniikkaa! Aseta yrtit talouspaperin päälle ja lämmitä niitä mikrossa korkeassa lämpötilassa 30 sekuntia. Kääntele yrttejä ja toista 15-20 sekunnin lämmityksiä kunnes yritit ovat kokonaan kuivuneet.

Ovatko uppomunat suosikkiaamiaisesi mutta niiden tekeminen tuntuu vaivalloiselta? Mikroaaltouuni pelastaa tässäkin hädässä! Tarvitset kulhon, 2 desiä kylmää vettä ja kananmunan. Valuta muna siivilässä, kippaa varovasti veteen ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 1,5 min. Kulho on kuuma, joten varo ettet polta näppejäsi kun poistat kulhoa mikrosta!

Mikrosta on siis paljon muuhunkin kuin edellispäivän tähteiden lämmittämiseen tai jäätyneen ruuan sulattamiseen. Mutta millainen mikroaaltouuni sitten kannattaa hankkia, jotta siitä saisi  kaiken irti?

Suosituin on yhä yksinkertainen ja helppokäyttöinen mikroaaltouuni. Mikroaaltouuni kannattaa mitoittaa keittiöön sopivaksi, sillä monista keittiöistä löytyy varta vasten mikroille tehty kolo. Mikroaaltouuneissa on jos jonkinmoisia asetuksia, mutta usein perusasetuksilla pääsee jo pitkälle. Yksi suosittu ominaisuus on kuitenkin grillivastus. Niiden avulla ruokaan voidaan kypsennettäessä saada maukkaan rapea pinta – ja nopeammin kuin uunissa. Tämä lisää mikrossa valmistettavien annosten ja reseptien määrää!

Kommentoi alle oma vinkkisi mikron käyttämiseen!