Skip to content

Pidä läheisillesi ja ystävillesi kotiseutuaiheiset juhlat

  • by

Kevät on loistavaa aikaa pitää erilaisia juhlia. Kun luonto alkaa heräämään ja valoisa aika lisääntyy, on juhlille mitä parhain aika. Erilaisia ja eri teemoilla olevia juhlia on mahdollista järjestää milloin tahansa, mutta varsinkin oman kotiseudun aiheisia, lähiruokaan ja lähellä tuotettuihin asioihin panostavia juhlia kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan.

Juhlissa kannattaa myös suosia mahdollisuuksien mukaan kierrätettäviä ja uusiutuvia materiaaleja, jotta jätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Näin järjestät samalla ympäristöystävälliset ja mahtavat juhlat.

Suosi lähellä tuotettuja ruokia ja raaka-aineita

Lähiruoka on muodissa ja varsinkin nyt siihen panostetaan erittäin paljon. Se onkin todella hyvä asia, koska lähiruoka on yleensä eettistä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Lähiruoan avulla juhlien teemaa on hyvä pitää yllä.

Erilaiset raaka-aineet ja tuotteet soveltuvatkin juhlien virkistykseksi todella hyvin. Esimerkiksi lähellä tuotettu mustikkamehu on loistava raaka-aine Sodastream hiilihapotuslaitteella hapotettavaksi, jolloinka siitä saa maukasta mustikkalimonadia. Iittala juomalaseista onkin hyvä juoda itse tehtyä juomaa ja nauttia juhlista mukavalla porukalla.

Voit koristella juhlat lähialueen teemoilla

Mikäpä olisi parempi tapa koristella juhlapaikka tai kotisi kuin lähialueen tunnetut kohteet, rakennukset ja luonto? Voit varmasti yllättää juhlavieraasi mielenkiintoisella teemalla tarjoamalla uudenlaisia näkökulmia oman alueenne kohteista.

Jokaisella asuinalueella, kaupunginosalla ja kaupungilla on omanlaisensa identiteetti. Tätä identiteettiä kannattaa hyödyntää juhlien teeman sommittelussa juhlatilaan sopivaksi kokonaisuudeksi. Erilaiset, parhaat palat jokaisesta kaupungista ja niiden osista kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön.

Toisesta kaupunginosasta voi ottaa kuvia erilaisista tunnetuista taideteoksista tai monumenteista. Toisesta taas esimerkiksi vaikutteita suosituista luontokohteista ja kolmannesta taas suosittujen ravintoloiden tarjonnasta. Näin saat rakennettua kokonaisuuden, jonka identiteetti on selvä kautta linjan, mutta silti hyvin hallittavissa olevana kokonaisuutena.