Skip to content

Panosta ruoanlaittoon etenkin talvikautena

  • by

Ruoan laittaminen itse on loistava harrastus ja se kannattaakin, sillä kokkaaminen on rentouttavaa puuhaa ja halutessasi kotiseutujesi perinneruokien laittaminen onkin loistava tapa ylläpitää omia kulttuurillisia juuriaan. Varsinkin talvikausina ruoan laittaminen on virkistävää ja voit luoda erilaisia makumaailmoja ja tuoda makuja maailmalta. Ruoanlaitto onkin joillekin terapeuttinen tapa ”matkailla” ja toisille taas keino luoda rutiineja arjen keskelle.

Mitä kannattaa kokeilla? 

Uusia ruokia niin läheltä, kuin kaukaa kannattaa ehdottomasti kokeilla aina, mutta yksi vaihtoehto on kokeilla tuttuihin ruokiin uusia valmistustapoja. Näin voit saada esimerkiksi lähellä tuotetuista raaka-aineista aivan uudenlaisia puolia esille. Vaikkapa leikkaamalla lihan aivan eri tavalla, kuin aiemmin, voit saada lopputuloksesta uudenlaisen elämyksen. Kotimainen Fiskars veitsi on tähän tarkoitukseen sopivan laadukas ja terävä, jotta liha leikkaantuu varmasti kerralla kunnolla.

Grillaamisen lisäksi erilaisten grillivastusten hyödyntäminen uunin avulla tuo erilaisia puolia esiin erilaisista raaka-aineista. Grillivastukset jäävät usein hyvin vähälle käytölle ja niitä kannattaakin kokeilla, jotta uunista saa enemmän irti. Grillivastusten avulla saat lihasta ja kasviksista erilaisia makuja irti. Kannattaa siis harkita uunin erilaisten toimintojen kokeilemista. Saat varmasti uusia ulottuvuuksia irti!

Jälkiruoka kruunaa aterian

Jälkiruoka on aterian osista yksi tärkeimpiä. Hyvään ateriaan kuuluukin kunnon jälkiruoka, joka kruunaa kaiken. Jälkiruokia on tuhansittain erilaisia ja jokaisella onkin oma suosikkinsa. Valmistaessasi jälkiruokaa, myös sen teossa laadukkaat ja kunnolliset välineet ovat tärkeät. Valmistitpa kuumaa tai kylmää jälkiruokaa, raaka-aineiden lisäksi tekovälineillä on väliä.

Vedenkeitin lasikannulla on hyvä väline kuuman veden oikean määrän mittaamiseen. Näin saatesimerkiksi juustokakun kuorrutteeseen oikean määrän nestettä ja yli jäävän veden avulla voit keittää itsellesi teetä. Se varmasti piristääkin pimeiden iltojen keskellä. Muista kuitenkin mitä tahansa ruokaa tai makeaa herkkua tehdessäsi pitää hauskaa, äläkä ota sitä liian vakavasti.