Skip to content

Koristele kotisi keväisen viihdyttävästi

  • by

Kevät on valoisaa ja valloittavaa aikaa. Luonto alkaa heräilemään ja valoisuus lisääntyy voimakkaasti.
Keväällä kannattaakin tehdä niin sanottu ”kevätsiivous” ja puhdistaa kotia, sekä sisustaa sitä mahdollisuuksien mukaan viihdyttäväksi ja valoisaksi. Kevään väriloisto on kaunis ja inspiroiva, varsinkin kevään värit ovat mahtavat ja niitä kannattaa hyödyntää kodin sisustamisessa. Näin saat energisoivan ja motivaatiota kohottavan ympäristön kotiisi.
Kevään värit ovat selvästi vihreät, keltainen, punainen ja oranssi, sekä kaikenlaiset värit, joita luonnosta löytyy. Näitä kannattaa hyödyntää erilaisten tekstiilien, koristeiden ja asetelmien kanssa, jotta saat mahdollisimman viihdyttävän sisustuksen aikaiseksi.

Tekstiilit ja koristeet ovat kodin valopilkkuja

 

Erilaisilla tekstiileillä ja pienillä yksityiskohdilla on mahdollista saada kodin ilmettä muutettua paljon pienellä satsauksella. Pöytäliinat, verhot, pyyhkeet ja muut materiaalit ovat edullisia, mutta isoina elementteinä niiden avulla on helppoa piristää ympäristöään. Pöydän asetelmassa pöytäliina ja kirkas ja kivan värinen Marimekko lautasliina onkin paljon miellyttävämpi, kuin yksivärinen, tumma tai muuten ankean värinen vaihtoehto niiden tilalle. Näin edullisesti keittiön pöydän ilme muuttuu piristäväksi kokonaisuudeksi.
Monesti kausittain on myös myynnissä erilaisia tekstiilejä, joita on tarkoitettu juuri esimerkiksi kevään aikana käytettäväksi. Näistä on mahdollista ottaa inspiraatiota tai jopa hankkia juuri näitä itsellesi. Kannattaa pitää mieli avoinna ja ottaa vastaan mahdolliset uudet ideat.

 

Tee itse erilaisia koristeita kotisi väriläiskiksi

 

Voit helposti askarrella tai oikeastaan vaikka vain asetella kotisi esineistöstä kauniita yksityiskohtia, joilla tuot kevään henkeä ja raikkautta sisälle. Erilaiset tekstiilit ja servietit, sekä paperitarvikkeet, joiden värimaailma sopii sisustukseen sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.
Voit etsiä tai hankkia kirkkaita, luonnon värisiä yksityiskohtia ja asioita, joiden avulla voit täyttää lasiesineitä kevyesti ja näin saaden niistä näyttäviä yksityiskohtia edullisesti. Tähän tarkoitukseen sopii vaikka kirkas Iittala maljakko, jonka sisään voit laittaa kauniista vaikka kerroksittain erilaisia värillisiä asioita, saaden näin näyttävän yksityiskohdan aikaiseksi.