Skip to content

Kaikki irti Suomen kesästä

  • by

Helteet ovat tulleet Suomeen ja suomalaiset ovat lähteneet ulos: puistoihin, rantoihin, mökeille ja luontoon. Vaikka talvisin aivan muulta vaikuttaa, Suomi on täynnä upeita matkakohteita, joihin pääsee nopeasti niin läheltä kuin kaukaa. Suomessa junayhteydet ja bussilinjat kulkevat hyvin ja maantieverkot ovat kunnossa. Mikäli sinulla ei ole omaa autoa, auton voi hyvin vuokrata kesälomareissun ajaksi. Tässä artikkelissa esittelen muutamia hyviä matkakohdeideoita kesäloman varalle – kesälomaahan kannattaa alkaa suunnittelemaan jo heti keväällä!

Veneillen saaristoon

Suomen saaristo on laajalle leviävä, upea kohde, josta löytyy niin luontoa kuin kulttuuriakin. Se sopii perheille, yksinmatkaaville ja pariskunnille – ja mikseipä saaristossa voisi viettää vaikka häämatkankin. Saaristoa kannattaa lähteä kiertämään veneellä. Kesäisin veneet ovat vesillä, mutta talveksi kannattaa varmistaa luotettava veneen talvisäilytys, jotta tärkeä kulkuväline olisi iskussa taas kesällä. Venehuoltoja ja -korjaamoja löytyy pitkin poikin saaristoa, jotta kesämatkailusi sujuisi mahdollisimman sujuvasti.

Mökillä on ihmisen paras olla

Mökki on suomalaisen synnynkoti ja sinne jokainen meistä kaipaa, ainakin juhannuksena. Jos omaa mökkiä ei ole, mökin voi vuokrata. Vuokraamisen suhteen kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä laadukkaimmat ja suurimmat mökit viedään kesälomaviikonloppuisin lähes käsistä! Mökille kannattaa pakata mukaan ainakin kyypakkaus, tarpeeksi ruokatarpeita ja hyttyskarkote siltä varalta, että mökkiin tunkeutuu ikäviä yllätysvieraita.

Matkailuautolla maailman ääriin

Matkailuautossa yhdistyy autoilun hurma ja mökkielämän rentous. Matkailuautolla huristellessa määränpää on tuntematon, ja leirin voi pystyttää lähes mihin tahansa niemeen tai notkelmaan. Mikäli kaipaa leiriolosuhteiltaan enemmän, löytyy Suomesta myös satoja leirintäalueita, joille vaununsa tai autonsa voi parkkeerata. Leirintäalueilta löytyy usein esimerkiksi sauna, uimapaikka ja grillikatos, jossa on mukava tutustua muihin kesälomaansa viettäviin matkailuautoilijoihin.