Skip to content

Tuo kasveilla eloisuutta kotiisi

Yhdeksi viimevuosien kuumimmista sisustustrendeistä voidaan ehdottomasti nimetä erilaisten kasvien tuominen olennaiseksi osaksi kodinsisustusta. Nyt niin trendikäs neutraali värimaailma ja huonekalujen minimalistinen henki saavat huonekasveista värikästä ja eloisaa vastapainoa. Nyt kasveja ei jätetä vain verannalle vaan ne ovat tervetulleita piristämään kodin jokaista huonetta! Olet jo varmaan nähnyt sosiaalisessa mediassa kuvia amppeleista kylpyhuoneessa tai kokoelmista mehikasveja lukuhuoneen kirjahyllyssä. Nämä esimerkit osoittavat, että nyt jos koskaan voit päästää sisäisen luovuutesi valloilleen ja piristää kotiasi kasvien elävällä voimalla. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä juuri sinulle sopivien kasvien valintaan ja niillä sisustamiseen.

Kasveilla sisustaminen kuulostaa ensi alkuun hyvin yksinkertaiselta ja helpolta, mutta asian suhteen on hyvä edetä harkiten muutamasta eri syystä. Ensinnäkin on otettava huomioon se seikka, että kasvit ovat eläviä olentoja joilla on lajityypistä riippuen erilaisia tarpeita. Vaikka toivoisitkin ulkomuodon perusteella kotiisi juuri tiettyä kasvilajin edustajaa, on myönnettävä että kasvin tarvitsemat olosuhteet ja hoito määrittävät hyvin pitkälti sen, onko se sinun kotiisi lopulta oikea vaihtoehto. Oikean viherkasvin valinnassa on siis hyvä noudattaa malttia ja punnita tarkkaan myös se seikka, kuinka paljon on valmis investoimaan aikaa ja vaivaa kasveista huolehtimiseen. Onneksi valikoima on laaja ja jokaiseen kotiin löytyy varmasti sopivia kasveja, jotka vastaavat hyvin asunnon elinolosuhteisiin ja niiden omistajan hoitotaitoihin.

Sisustuksessa on tietenkin kyse esteettisen lopputuloksen metsästyksestä, joten monelle voi tulla pettymyksenä jonkin tietyn trendikkään kasvin vaativuus sen hoidon suhteen. Kaikista kodeista ei myöskään yksinkertaisesti löydy tietylle lajille sopivaa tilaa. Onneksi on myös monia esteettisesti miellyttäviä kasvilajeja, jotka sopivat melkeinpä jokaiseen kotiin. Yksi esimerkki trendikkäistä, mutta helppohoitoisista, kasveista ovat erilaiset mehikasvit. Tämä laji tunnetaan myös nimellä sukkulentti ja nämä paksulehtiset kasvit selviytyvät tunnetusti haastavissakin olosuhteissa. Mehikasvit varastoivat paksuihin lehtiinsä vettä, minkä ansiosta ne eivät vaadi tiheää kastelua ja ovat siksi yksi kasveilla sisustajan varmimmista valinnoista. Sukkulentit ovat suloisia erilaisiin pieniin ruukkuihin istutettuina niin olohuoneen kahvipöydällä kuin vessan lavuaarilla. Ripottele niitä vapaasti ympäri kotiasi!

Toivottavasti sait tästä artikkelista inspiraatiota ja tarvitsemiasi neuvoja kasveilla sisustamiseen. Muista valita niin kotisi elinolosuhteiden kuin omien kykyjesi kannalta juuri sinulle sopivimmat kasvilajit. Harkitsemalla tarkkaan valintasi etukäteen vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja nautit kotiasi piristävistä kasveista niin pitkään kuin mahdollista. Yksi tämän trendin parhaista puolista on se, että kasvit sopivat sisustukseen kuin sisustukseen, joten voit huoletta päästää luovuutesi valloilleen!