Skip to content

Sisustustyylinä moderni boheemius

Sisustuksen maailmassa on jo jonkin aikaa oltu innostuneita neutraaleista väreistä ja luonnonmateriaaleista, mutta moderniksi boheemiksi kutsuttu tyylisuunta sisustaa koko kodista ihanan rauhallisen ottaen kaiken irti laadukkaista materiaaleista ja ihanan harmonisista väreistä. Tähän boheemiin tyyliin mieltyneet ovat usein myös kiinnostuneita elämäntyylistä, joka pyrkii ekologiseen ja krääsättömään elämiseen. Moni yhdistää boheemisuuden perinteisesti epäsiistiyteen, värikkyyteen ja tavarapaljouteen, mutta moderni boheemius ei sisustustyylinä vastaa tätä aikansa elänyttä käsitystä. Moderneista bohokodeista löytyy toki vielä neutraalien sävyjen lisäksi oikeita väriläiskiä, mutta tyylin harmoninen vaikutelma syntyy värien tasapainosta, krääsättömyydestä ja olemassa olevien esineiden moitteettomasta järjestyksestä. Tyylisuunta ihastuttaa kauneudellaan, mutta myös ajan henkeen sopivalla ideologiallaan, joten poimi tästä artikkelista vinkit kotisi sisustamiseksi modernilla bohotyylillä!

Murretut värit tuovat rauhallista tunnelmaa

Modernin bohotyylin tuntomerkkejä ovat sen neutraalit värit, monipuoliset luonnonmateriaalit, kasvit sekä eksoottisuutta henkivät sisustusesineet. Pääset hyvin alkuun, kun pidät huolta siitä, että sisustuksesi pohjaväri on neutraali. Tämä tarkoittaa sitä, että seinät kannattaa maalata eri beigen, valkoisen ja harmaan sävyillä, jolloin huoneen yleisvaikutelma pysyy rauhallisena. Sohva määrittää sisustuksessa kuin sisustuksessa koko tilan tyyliä, joten bohokodissa sohvan materiaalina kannattaa suosia joko kangasta tai aitoa nahkaa. Moderniin bohotyyliin sopii erityisen hyvin toffeen ruskeaa nahkaa oleva sohva, joka on mielellään pinnasta hieman kulunut. Nykypäivän bohokodin väripalettiin kuuluu muutenkin eri ruskean sävyt, joten nahka on varma valinta eri sisustusesineissä. Jos valitset kankaisen sohvan, suosi eri valkoisen tai harmaan sävyjä. Muista, että valkoisen suhteen luonnonvalkoinen sopii puhtaanvalkoista paremmin bohotyylin pehmeän harmoniseen väripalettiin.

Matot ja kasvit tuovat eloa tilaan

Bohotyylin viehätys piilee monen mielestä tavassa, jolla neutraaleja sävyjä yhdistetään eloisampiin väreihin ja mielenkiintoisiin sisustusesineisiin. Kun kotisi perusväritys on neutraali, voit lisätä siihen maustetta tuovia yksityiskohtia. Bohotyylissä suositaan täyteläisiä ruskean, punaisen ja oranssin sävyjä, joita löytyy usein sopivasti esimerkiksi monista Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä tai Intiassa valmistetuista matoista. Erityisesti marokkolaisista geometrisista kuvioista ja rikkaista väreistä inspiraatiota saaneet matot ovat olleet viime vuosina todella haluttuja. Värikäs matto tuo vaikkapa muuten neutraalisävyiseen olo- tai makuuhuoneeseen aivan uuden ulottuvuuden. Myös erilaiset värikkäät sisustustyynyt ja punotut seinävaatteet ovat suosittuja tapoja lisätä väriä moderniin bohokotiin. Kun kotiin on saatu väriä, tarvitsee se vielä eloisuutta erilaisten kasvien muodossa. Lisää kasveja kauniin poltetun maan värisissä ruukuissa esimerkiksi kirjahyllyn eri tasoille, jolloin vaikutelma on hauskan huoleton. Suuremmat viherkasvit näyttävät upeilta esimerkiksi olohuoneen sohvan viereen aseteltuna. Suosittuja sisustuskasveja tällä hetkellä ovat esimerkiksi peikonlehden ja viikunan eri muodot.