Skip to content

Koko perheen rantapäivä

“Äiti, mihin olet laittanut meidän sandaalit?”

Puolitettu vesimeloni kädessä ja puoliksi sulanut jäätelö toisessa. Aurinkorasvaa on levitetty huolella joka ikiseen kohtaan, joka saattaa päätyä kosketuksiin auringonsäteiden kanssa. Perheesi on valmis rantapäivään!

Rantaherkut kuuluvat olennaisena osana rannalla vietettyä lomapäivää. Vesimelonia, jäätelöä tai sipsejä ostaessa kannattaa muistaa kantaa mukana käteistä, korttia tai puhelinta, jolla maksaminen onnistuu. Nykyään puhelimen avulla maksaminen on noussut suosituksi ja ylittänee lähivuosina jopa korttimaksun! Maksaaksesi puhelimella sinun tarvitsee ladata sovellus, joka yhdistää verkkopankin ja puhelimen. Kun olet saanut sovellukset ladattua, voit helposti käyttää puhelinta rantaherkkujen maksamiseen.

Älä unohda aurinkovoidetta! Auringon säteet voivat polttaa ihosi. Usein rannalle lähtiessä ajatellaan, että merituuli ja merivesi pitävät ihon viileänä, mutta ne todellisuudessa heijastavat auringon säteitä ja tekevät siitä vielä vaarallisempaa. Jos haluat suojata itseäsi rannalla, sinun tulee käyttää aurinkovoidetta kunnon aurinkosuojalla. Muista lisätä tuotetta runsaasti parin tunnin välein ja aina, jos olet ollut uimassa. Kukaan ei toivo rantapäivän päättyvän päivystykseen auringonpistosten vuoksi ja siksi kannattaa suojautua jo etukäteen.

Myös avovedessä uidessa kannattaa pysyä tarkkana. Ennen uimaan lähtemistä tarkista uimavalvojilta, millainen tilanne uimisen suhteen on. Toisinaan korkeat aallot tai lähestyvä myrsky estävät uimisen. Useimmiten uimavalvojat tarkkailevat tilannetta rannalla ja nostavat kovan tuulen tai myrskyn merkiksi salkoon keltaisen tai punaisen lipun riippuen tuulen voimakkuudesta. On tärkeää tarkkailla näitä merkkejä, uida aina rannan mukaisesti ja pitää huolta, että perheen pienimmillä on asianmukainen ja osaamistasoon soveltuva kelluke tai muu apuväline mukana. Toisinaan lapsille riittää rantavedessä kahlaaminen tai hiekassa leikkiminen, jolloin vanhemmat voivat olla rauhallisin mielin ja hengähtää hetkeksi. Rantalomalla nauttii jokainen vauvasta vaariin!