Skip to content

Tekstiileillä sisustaminen parantaa sekä yleistä viihtyisyyttä että akustiikkaa

Sisustustekstiileihin panostaminen on erittäin helppo, ja monessa mielessä käytännöllinen tapa somistaa tilaa, ja tuoda esiin tai korostaa haluttuja vivahteita ja tunnelmia. Erilaiset värit ja kuosit ilmentävät kauniisti asukkaan tyyliä ja makua, ja tukevat huoneeseen valittujen huonekalujen ja kodin pintojen välittämiä aistimuksia. Käsistään kätevä ompelee uudet verhot ja tyynynpäälliset helposti ja nopeasti itsekin, mutta sisustusliikkeistä ja verkkokaupoista on saatavilla erittäin laajat valikoimat valmiita tuotteita jokaiseen makuun. Kankaiset sisustusesineet voivat olla esimerkiksi tyynyjä, huopia, torkkupeittoja, seinävaatteita, verhoja, pöytäliinoja ja tuolien istuinpehmusteita. Ne on helppo vaihtaa ja puhdistaa, ja niitä voi myös pienellä vaivalla muuttaa ja päivittää uuteen vuodenaikojen vaihtuessa.

Minimalistiseen tyyliin pehmeyttä kankailla

Nykyisin hyvin suosittu vähäeleinen ja minimalistinen sisutustyyli toivottaa lämpimästi ja ilahtuneena tervetulleeksi muutaman, harkiten valitun tekstiilielementin. Yleisilmeeltään pelkistetty ja kevyesti sisustettu huone saa sopivasti lämpöä ja kodikkuutta kankaista, ja tilan akustiikka paranee yllättävänkin paljon ääntä ja kaikua sitovien tekstiilien läsnäolosta. Suvun perintönä saatu upea seinäryijy on käytännöllisyytensä lisäksi arvokas ja persoonallinen lisä sisustukseen, ja tuo kauniisti esiin asukkaan omaa historiaa ja menneisyyttä. Toki seinävaatteita ja muita kankaisia sisustustuotteita on saatavilla myös uutena, ja monipuoliset valikoimat ovat loputtomat. Irrotettavat istuintyynyt puolestaan tuovat mukavuutta pitkään illanviettoon herkkuja notkuvan ruokapöydän ääressä, ja ne on helppo ottaa pois silloin, kun haluaa nauttia huonekalun linjakkuudesta ilman somistuksia.

Tyynyt ja peitot tekevät kodikkaan sohvan

Vaikka kotiin valittu sohva olisi miten edustava ja tyylikäs, syntyy siitä viimeistelty ja kodikas lopputulos vasta pehmeiden ja kutsuvien tyynyjen ja mahdollisesti torkkupeittojen avulla. Tyynyjen kuoseilla ja muodoilla leikittely rikastaa asetelmaa, ja mukaan kannattaakin valita ennakkoluulottomasti erilaisia kuoseja, joiden sävyt löytävät toisistaan jotain tuttua, ja eri osasista koostuu lopulta ehkä hieman yllättäenkin toimiva ja ehjä kokonaisuus. Myös tyynyjä valitessa tasapaino on kaiken a ja o, joten kevyitä ja silkkisiä tyynyjä terästää mukavasti muutama raskaampia ja pehmeämpiä tunnelmia välittävä, esimerkiksi pinnaltaan rikkonaisempi elementti. Pyöreä tai pitkulainen tyyny neliskanttisten joukossa tuo mukaan leikkisyyttä ja vaihtelua, ja graafiset, modernit kuosit saattavat olla juuri se puuttuva palanen, joka suoristaa muuten varsin neutraalin ja klassisen tilan ryhdin.