Skip to content

Panosta yksityiskohtiin sisustuksessasi

  • by

Kodin sisustaminen on monelle mieluista puuhaa, jossa lepää sielu ja jossa luovuus saa kukoistaa. Välillä sisustusratkaisuja pohtiessa sormi menee suuhun, sillä upeita, erilaisia vaihtoehtoja vaikkapa verhojen tai maton valintaan on lukemattomia. Internetin myötä mahdollisuutemme ovat aina vain laajentuneet, sillä nyt myös ulkomaisten pienten ja suurempien sisustusliikkeiden valikoimat ovat saatavillamme helposti ja nopeasti.

Vaikka sisustus onkin luovien ratkaisujen tekemistä, on käytännöllisyydelle silti paikkansa kodinsisustusta suunniteltaessa. Jos perheessä on koira tai useampi, ei villamatto ole kannattava valinta. Jos lapsilla on tapana viettää aikaa olohuoneessa, kannattaa sohvakankaaksi valita käyttöä ja puhdistusta kestävä materiaali, jonka puolesta ei tarvitse pelätä joka kerta, kun lapsi kaivaa piirustusvälineet esiin ja kipuaa sohvalle taiteilemaan. Jos perheesi kaipaa yksityisyyttä, kannattaa mieluummin panostaa hyviin tummennusveroihin ja sälekaihtimiin kuin pitsisiin kevyisiin verhoihin. Älä kuitenkaan mieti pelkkää käytännöllisyyttä – silloin jää sisustuksen luova puoli sinulta kokematta.

Käyttöesineetkin voivat olla kauniita. Etenkin keittiössä on paljon esineitä, jotka ovat jokapäiväisessä käytössä ja ne ovat paljon esillä. Siksi esimerkiksi astioiden, keittiön pienelektroniikan ja siivousvälineidenkin ulkonäöllä on väliä. Etenkin astiastoista löytyy runsaasti vaihtoehtoja, joista voit valita sinulle ja sisustukseesi sopivat lautaset, kupit ja kulhot. Laadukas iittala valmistaa värikkäitä astiastoja, joiden osia voit yhdistellä oman makusi mukaan. Väriyhdistelmät ovat kiinni vain omasta luovuudestasi, mutta miltä näyttäisivät vaikkapa pinkki kahvikuppi ja punainen aluslautanen?

Yksityiskohtiin kannattaa siis todellakin panostaa ja niitä pohtia tarkasti, kun mietit kotisi sisustusta. Jokaisella on oma, uniikki maku, jota voi toteuttaa omalla tyylillään. Koti on ihmisen tärkein paikka ja siellä kuuluu viihtyä!